Steun voor alleenstaande ouders

Vakantie aanvragen

LET OP:

Voor 2018 is het budget voor het vakantieproject op en is het dus niet meer mogelijk om een aanvraag voor een vakantie in te dienen. Via deze website wordt u geïnformeerd wanneer u een aanvraag voor een vakantie in 2019 kunt indienen. 

In navolging op voorgaande jaren heeft het bestuur van het Hendrik Pierson Fonds (HPF) besloten om ook in 2018 wederom budget vrij te maken voor het aanbieden van gratis vakanties voor alleenstaande ouders  en hun kinderen. Dit jaar is onze werkwijze, doordat wij een samenwerking zijn aangegaan met Stichting Reis met je Hart, gewijzigd. Verschil met voorgaande jaren is dat het aanbod niet meer gericht is op midweken in het hoogseizoen, maar het hele jaar door (korte) vakanties worden georganiseerd. Er zijn verschillende opties afgestemd op de mogelijkheden en wensen van uw cliënt.

DE PROCEDURE VAKANTIEPROJECT 2018

  1. Een aanvraag voor een vakantie kan uitsluitend gedaan worden door hulpverleners van de bij ons bekende instellingen en organisaties die zich richten op hulp aan alleenstaande ouders.
  2. Per instelling/organisatie kan één aanvraag voor een vakantie voor een cliënt gedaan worden. Een aanvraag kan pas ingediend worden wanneer het bekend is om welke cliënt het gaat.
  3. De cliënt waarvoor een aanvraag wordt ingediend is een alleenstaande ouder (niet samenwonend) met kinderen die geen financiële middelen heeft om op vakantie te gaan. Licht op het aanvraagformulier toe waarom u juist voor deze cliënt een beroep op het vakantieproject doet.
  4. Het is van belang dat uw cliënt gedurende de vakantie medisch en sociaal redzaam is.
  5. Download het aanvraagformulier en vul het aanvraagformulier volledig in en retourneer dit z.s.m. naar info@fiomhendrikpiersonfonds.nl. Aanvragen kunnen in principe het hele jaar door gedaan worden en worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Hierbij geldt: hoe eerder we uw aanvraag ontvangen, des te groter de kans is dat wij uw cliënt een vakantie kunnen bieden. Komt uw aanvraag later in het jaar binnen, dan loopt u de kans dat het budget op is.
  6. Na ontvangst van uw aanvraagformulier beoordelen wij of uw cliënt in aanmerking komt voor een vakantie. U ontvangt van ons bericht of uw aanvraag is goedgekeurd of is afgewezen.
  7. Indien uw aanvraag is goedgekeurd, sturen wij uw aanvraagformulier door naar Stichting Reis met je Hart. Zij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op en brengen de wensen (o.a. reisperiode) van uw cliënt in kaart. Vervolgens probeert Stichting Reis met je Hart een vakantie op maat voor uw cliënt te vinden,
  8. Heeft Stichting Reis met je Hart een vakantie voor uw cliënt gevonden, dan zullen zij uw cliënt helpen bij alle onderdelen die bij een vakantie komen kijken (vervoer, zakgeld etc.).

 

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u (bij voorkeur per email) contact opnemen met Laura Wiskerke (bestuurlid HPF / Coördinator vakantieproject).

Klik hier om het aanvraagformulier te downloaden. LET OP: Het is niet meer mogelijk om een aanvraag in te dienen (zie bovenstaande tekst). 

 

Stichting Reis met je Hart (www.reismetjehart.nl) zet zich in voor mensen die door gebrek aan financiële middelen al langere tijd niet op vakantie zijn gegaan. Reis met je Hart is het hele jaar bezig om vakanties te organiseren voor mensen die hier zelf op dit moment niet de financiële middelen voor hebben. Zij geloven dat een vakantie net dat steuntje in de rug is en  zijn ervan overtuigd dat de vakantie ontspanning geeft, maar ook energie geeft om de toekomst weer met een frisse blik tegemoet te gaan.  Sinds de oprichting in oktober 2015 heeft de stichting meer dan 190 vakanties kunnen realiseren. De stichting  wordt gesteund door verschillende reisorganisaties waaronder Estivant Eenoudervakanties, Landal Greenparks, Roompot Vakantieparken en TUI.

 


 

  • Vakantiehuisje aanvragen

 

Uw steun is van harte welkom!

Hoe kunt u het Hendrik Pierson Fonds steunen?

 

Contact

Hendrik Pierson Fonds

Postbus 2096

5202 CB Den Bosch

073 – 6274115

E-mail

 

Contact

 

Privacy Reglement
Colofon

teksten thansz

webdesign tinka4design