Steun voor alleenstaande ouders

Projecten

Het Hendrik Pierson Fonds ondersteunt innovatieve projecten die zich richten op alleenstaand ouderschap. Projecten die professionals en ouders inspireren en aanzetten tot nieuwe initiatieven. Kortom: projecten die de eigen kracht van ouders aanboort en hen in staat stelt om de ouder te zijn die ze graag willen zijn. We geloven dat de inzet van familie en het sociale netwerk van ouders hierbij van groot belang is.

 

OPROEP

Uit de vele aanvragen die het Hendrik Pierson Fonds binnenkrijgt blijkt hoe groot het isolement van veel eenoudergezinnen is. Heeft u een goed idee voor een project dat het sociale netwerk van alleenstaande ouders en hun kinderen versterkt, maar mist u de financiële middelen? Misschien kunnen wij helpen!

 

Projectsubsidie aanvragen

 

Moonrise Carcosa
Het Hendrik Pierson Fonds heeft de afstudeerfilm Moonrise Carcosa van Kevin Tromp mede gefinancierd.
Kevin is opgegroeid bij een alleenstaande vader. In de film geeft hij zijn gevoelens weer hoe het is om in zo’n situatie op te groeien, de onbereikbaarheid van zijn moeder en hoe dit bij hem zorgde voor onderdrukking.
Moonrise Carcosa is te zien op een online platform van Cenetree.
Klik hier om de film te bekijken (met een gratis account).

 

Beschermjassen in de praktijk
Professionals en families leren samen
november 2019
Auteurs: Kitlyn Tjin A Djie & Irene Zwaan
Beschermjassen in de praktijk neemt je mee in de effecten van het model Beschermjassen in de praktijk. De auteurs beschrijven heel precies hoe ze het model toepassen in het Beschermjassenhuis, een methode voor hulpverlening in het sociale domein. Klik hier om de achterflap te lezen

 

VADERS aanwezig

VADERS aanwezig
Een Online Magazine met interviews, persoonlijke verhalen, columns, nieuws en informatie over het belang van vaderschap.

 

 

Irene ZwaanDe afwezige vader bestaat niet
Een boek over de liefde voor en van vaders, over aanwezige en afwezige vaders, over de zwakke positie van vaders en de kracht van vaderschap.

conferentie vaderschapConferentie vaderschap
Een conferentie voor professionals, vaders, moeders en andere geïnteresseerden over de betekenis van vaderschap.

logo_hadassahoeve
Knutselmiddagen voor tienermoeders
Inloop knutselmiddagen voor tienermoeders uit de Vrouwenopvang Overijssel, om de creatieve ontwikkeling te stimuleren.

 

Opera ‘Op het goede spoor’
Om de band tussen de moeders en kinderen uit de Vrouwenopvang Maastricht* te verstevigen, werkten zij onder begeleiding van een educatieve organisatie op het gebied van uitingsvormen aan een opera.

*De voormalige Vrouwenopvang ’t Wieckerhoes in Maastricht fuseerde in 2012 met Xonar Jeugd- en opvoedhulp

Kunsteducatie: Thuis, een plaats met vele gezichten
Kinderen van moeders uit de Vrouwenopvang Gelderland toonden aan de hand van spel, beeldend en creatief materiaal hoe hun eigen veilige plek eruit zou zien. Hierover gingen zij vervolgens met elkaar in gesprek.

 

circus elleboogCircusproject
Moeders en kinderen uit de Vrouwenopvang Amsterdam werkten onder begeleiding van Circus Elleboog aan een circusvoorstelling om de moeder-kind relatie te verstevigen.

 

 


 

  • Projecten

 

Uw steun is van harte welkom!

Hoe kunt u het Hendrik Pierson Fonds steunen?

 

Contact

info@fiomhendrikpiersonfonds.nl

 

Privacy Reglement
Colofon

teksten thansz

webdesign tinka4design